کریستوفر دان سابقهی گستردهای را بهعنوان یک صنعتگر دارد و کارآموزی خود را در زادگاهش، منچستر انگلستان آغاز کرد. وی در سال 1969 به ایالات متحد مهاجرت کرد و جذب یک شرکت هوافضا شد. کریس در طول 49 سال اخیر در تمام سطوح فناوریهای پیشرفته کار کرده است؛ از ماشینکار، ماشینساز، برنامهریز و اپراتور لیزرهای پرتوان صنعتی گرفته تا مهندسی پروژه و مدیر عملیاتهای لیزری. او در 16 سال اخیر بهعنوان مدیر منابع انسانی شرکت هوافضای میدوست “Midwest” خدمت نموده. اودیسهی اهرام کریس در سال 1977 آغاز شد، پس از اینکه کتاب «اسرار اهرام بزرگ» پیتر تامپکین را خواند. واکنش فوری او پس از آگاهی از ویژگیهای دقت و طراحی اهرام بزرگ این بود که در نظر بگیرد این بناهای باشکوه احتمالاً هدفی اولیه داشتهاند که متفاوت از نظر رایج است. کریس پس از تحقیقات بیشتر و مطالعهی منابع اصلی تئوریهای متفاوت به این نتیجه رسید که اهرام در اصل برای این ساخته شده بودند تا انرژی تمدنی پیشرفته را تأمین کنند؛ بهطور خلاصه، آنها ماشینی بسیار عظیم بودند.
کریس بخش زیادی از 25 سال تحقیقات خود را صرف کشف هدف این ماشین و ارائه مدارک و مستندات کرده و پس از انتشار کتابش بهنام «نیروگاه جیزه: فناوریهای باستانی مصر» در سال 1998، یک دستگاه کاملاً مبتنی بر انرژی را توصیف میکند که با کرهی زمین هماهنگ است. کریس مقالات بسیار زیادی را منتشر کرده از میان آنها میتوان به مقاله معروف «ماشینکاری پیشرفته در مصر باستان» انتشار سال 1984 اشاره کرد و تحقیقاتش در کتب بسیاری در مصر معرفی و ارجاع شده است. در ایالات متحد، او در شبکههای تلویزیونی PAX، Travel, Discovery, The Learning,
و جدیدتر از همه، شبکه History در مستند بیگانگان باستانی، قسمت «مدارک» حضور یافته است. کتاب دوم کریس «فناوریهای گمشدهی مصر باستان: مهندسی پیشرفته در معابد فراعنه» نام دارد که تمرکزش بر جنبهای مهم از تحقیقات اوست، در خصوص ظرفیتهای ساخت و تولید مصریان باستان از دید و زاویهی مهندسی خود که مواردی از کشاورزی و اعجاز در ساخت و تولید مصریان باستان را فاش میسازد که از نظر رسانههای رسمی نادیده گرفته شدهاند.